top of page
.jpg

Zeynep

Balaban (PCC)

 

Organizasyon, Lider ve Takım Koçu

Spiral Dinamikler

Integral Uygulayıcısı

(CPT)

PCC badge.png
ICF_Member Badge.png
ValueMatch_20Certified_20Practitioner_20

     

     On beÅŸ yıldan beri sürdürdüÄŸü Moda Tasarımcılığı ve Kreatif Direktörlük kariyerinden sonra, 2016’da ID Coaching International’dan Integral Koçluk EÄŸitimini tamamlayarak Profesyonel Yönetici KoçluÄŸu’na baÅŸlayan Zeynep Balaban, 1976 Ä°zmir doÄŸumludur.

​

    Ä°nsan Ä°letiÅŸimi ve onun doÄŸası üzerine olan merakı, onun önce Galatasaray Üniversitesi Ä°letiÅŸim Fakültesi’nde (Reklam ve Halkla Ä°liÅŸkiler/ 1994-1999) tamamlamasına, sonrasında ise Fransız Hükümeti burslusu olarak Pantheon 1/ Sorbonne Üniversitesi’nde Yüksek Lisansı bitirmesini saÄŸladı (Siyaset Bilimi) ‘Ä°letiÅŸim, Teknoloji ve Ä°ktidar’ Master programı/1999-2000)

​

          IDEA Proje Ekibi ile Türkiye’de bir ilk olan ‘SaÄŸlıkta Koçluk’ Projesi’ ‘ni (Florence Nightingale Hastanesi / ÅžiÅŸli- 2017) gerçekleÅŸtiren Zeynep, 2017 yılından bu yana birçok uluslararası organizasyonun lider ve takım koçluÄŸunu yapmaktadır. 
 

     E-bay Türkiye- Gittigidiyor.com liderleri ve takımları ile yoÄŸun bir ÅŸekilde çalışmaktadır.

​

KOÇLUK EĞİTÄ°MLERÄ°

  • Integral Koçluk Sertifika Programı (2016) / Ä°stanbul

  • Transactional Analysis
    (Transaksiyonel Analiz (TA / 101-102) (2017) / Ä°stanbul

  • Yönetici Ustalığında Koçluk (2017) / Ä°stanbul

  • Process Communication Model (PCM) (2018)

  • Logoterapi (2019-2020) / Ä°stanbul

  • Spiral DÄ°namikler Integral Uygulayıcı Programı (CPT) (2020) / Hollanda

  • SDT ( Self Determination Theory) / 2021 -

be creative!.jpg

Zeynep’i koçluk yolunda en fazla heyecanlandıran ÅŸey danışanlarının DeÄŸerleri, bir baÅŸka deyiÅŸle anlam buldukları kavramları hayatlarına nasıl yansıtabilecekleri üzerine çalışmak… Çünkü koçluÄŸun tanımında bahsedilen, ‘kiÅŸinin bulunduÄŸu nokta ile ulaÅŸmak istediÄŸi nokta arasındaki mesafe’, sadece ve sadece ulaÅŸmak istediÄŸimiz nokta bizim için anlamlıysa büyük bir azimle katedilebilir.

        Lider ve takım koçluÄŸu  pratiÄŸini DeÄŸer Sistemleri üzerinde gerçekleÅŸtiren Zeynep, Integral Koçluk yaklaşımının yanısıra, Spiral Dinamikler, Öz-tayinlik Teorisi, Ä°nsan Sistemleri Dinamikleri (HSD), Transaksiyonel Analiz, Logoterapi, PCM (Process Communication Model) yaklaşımlarını da harmanlayarak bütünsel ve sistemik çözümler sunmayı amaçlar. Koçlukta ölçümlenebilir sonuçların önemsediÄŸinden bu sonuçlara ulaÅŸmak için gerekli assessmentları oluÅŸturur. Ayrıca pandemi dönemi gerekliliklerinden olan ‘remote coaching’ teknik ve uygulamaları, kendini sürekli olarak geliÅŸtirmesindeki en önemli araçlardır.
 

         44 yaşına kadar yer aldığı ve birbirinden çok farklı gözüken bu çeÅŸitli eÄŸitim, çalışma ve deneyim alanları, bu süreçte tanıma ÅŸansına eriÅŸtiÄŸi farklı kiÅŸilik ve dünya görüÅŸündeki insanların ona kattığı zenginlik ile Zeynep, ‘insanı an-lam-ak ve insan çözümleri üretmek’ deÄŸerini, hayatının bundan sonraki kısmında, daha geniÅŸ ve kapsayıcı bir ölçekte yaÅŸamayı arzuluyor.

​

           Zeynep, kendini ''araÅŸtırmacı koç'' olarak tanımlamayı seviyor.

 

Halen ''Ä°nsan Dinamiklerinde DeÄŸerler Sisteminin Analizi- Organizasyonlarda Lider ve Takımların DeÄŸer Sistemleri ve Motivasyona Etkisi'' konulu tezi ile Yönetim ve Organizasyon dalında doktora programına devam ediyor.

bottom of page